Připravte se na explozi chutí, která vás přenese do burgerového nebe! Představujeme vám vítězný recept naší soutěže Griluj s Avenbergem – náš Avenburger od Taťány Kučové!
Tenhle burger rozhodně není jen obyčejný fastfood. Je to kulinářský skvost, který spojuje to nejlepší z domácí kuchyně s grilováním pod širým nebem. Připravte se na kombinaci šťavnatého trhaného hovězího, domácích žemlí a tajné ingredience! To je totiž vítězný recept na Avenburger od Taťány Kučové.
Také si doma často říkáte, co zase do burgeru dát, aby byl jiný a chutný? Tak čtěte! Tento recept si můžete připravit na grilu i vy! Tak šup na do kuchyně a staňte se hvězdou každé grilovačky. Recept na Avenburger je tady!
Budete potřebovat: 450 g hladké mouky, 240 ml plnotučného mléka, 1 čajovou lžičku soli, 7 g sušeného droždí, 40 g cukru, 75 g másla, 1 žloutek na potření, bílý a černý sezam na posypání
Smíchejte mléko, cukr a droždí pro vytvoření kvásku. V míse s moukou přidejte kvásek a hněťte těsto, postupně přidávejte sůl a změklé máslo. Nechte kynout, vytvarujte kuličky, které ještě necháte odležet, potřete žloutkem, posypte semínky a pečte cca 20 minut při 180 °C.
Hamburger z mletého masa je už tak trochu nuda. Srdcem Avenburgeru je šťavnaté trhané hovězí, které si zamilujete od prvního sousta. Vyberte kvalitní hovězí plec, která se díky svému mramorování skvěle hodí na dlouhé pečení.
Maso nejprve naložte na 24 hodin do aromatické marinády z olivového oleje, cibule, česneku a vašeho oblíbeného koření – vše rozmixujte do hladké pasty tyčovým mixérem. Takto připravené maso vložte do pekáčku, podlijte trochou hovězího vývaru a pečte při nízké teplotě 130 °C přibližně 6 hodin. Trpělivost se vyplatí – maso do burgeru bude tak křehké, že se bude rozpadat samo. Po upečení ho jednoduše natrhejte pomocí dvou vidliček.
Srdcem chuti je cibulová šmakuláda. Jak na ni? Nakrájejte červenou cibuli na tenká půlkolečka a pomalu ji osmahněte na olivovém oleji. Po 20 minutách, když cibule změkne a zprůhlední, přidejte třtinový cukr a nechte ho pomalu zkaramelizovat. Tím docílíte nádherné sladko-pikantní chuti. Na závěr dochuťte špetkou sušeného česneku a zázvoru, solí a pepřem.
Víte, jaký sýr je na hamburger nejlepší? Pojďte se podívat.
Než se pustíte do grilování, připravte si ještě na plátky nakrájené krémové avokádo, nastrouhaný cheddar a omytý polníček. A symfonie chutí bude kompletní!
Opečte rozkrojené žemle na grilu. Na spodní část dejte majonézu či dresing na hamburger, polníček, trhané maso, cheddar, koriandr, avokádo a cibulovou šmakuládu. Zaklopte vrchní částí žemle také potřenou majonézou.
Tak vzhůru do toho, rozpalte grily a užijte si to nejlepší, co léto nabízí! Dobrou chuť přeje vítězka soutěže i tým Avenbergu.